• Paluszki rybne, czyli rybne parówki. Jaka jest jakość paluszków rybnych?

    Paluszki rybne, czyli rybne parówki. Jaka jest jakość paluszków rybnych?0

    Bardzo lubią je dzieci, ale i dorośli nie pogardzą. Niektóre zalety paluszków rybnych sprawiają, że wielu z nas trzyma je w zamrażarce na tak zwaną czarną godzinę. I rzeczywiście, paluszki rybne nie powinny być stałym elementem naszej diety, ale pojawiać się od wielkiego dzwonu. Dlaczego? Złociste, chrupiące, szybkie, idealne do frytek i prostej surówki. Paluszki

    READ MORE
  • Kochasz zupy? Dowiedz się, jak je doprawiać

    Kochasz zupy? Dowiedz się, jak je doprawiać0

    Zupa to proste i sycące danie, które dostarcza naszemu ciału wody, witamin i minerałów zawartych w warzywach oraz… cudownego smaku. Każda mama i babcia ma swoją popisową zupę, którą jej pociechy zapamiętują na całe życie. Sekretów smacznych zup jest kilka, ale ich kluczowy element stanowią przyprawy. Zupa bywa jednym ze składowych posiłku lub stanowi go

    READ MORE
  • Gofrownica – idealne gofry w domu

    Gofrownica – idealne gofry w domu0

    Gofry kojarzą nam się z wyjściem na miasto lub wyjazdem nad polskie morze. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby ten prosty w przygotowaniu przysmak mieć pod ręką także w domu. Samodzielny wypiek gofrów umożliwi nam gofrownica. Na rynku jest ich wiele, różnią się parametrami technicznymi czy kształtem płytek. W tym artykule: Domowe gofry –

    READ MORE
  • Co zrobić, aby codzienne gotowanie przestało być nudne?

    Co zrobić, aby codzienne gotowanie przestało być nudne?0

    Codziennie wymyślanie i gotowanie posiłków może przerodzić się w koszmar nawet dla kogoś, kto lubi kulinaria. Zwłaszcza w ciągu tygodnia łatwo wpaść w rutynę i zacząć serwować sobie oraz bliskim monotonne posiłki. Jak to zmienić i sprawić, by zwykłe gotowanie było zdrowe i satysfakcjonujące? W tym artykule Nuda – wróg każdej diety Książka kucharska –

    READ MORE
  • Banan – uniwersalny zamiennik cukru, masła i jajka

    Banan – uniwersalny zamiennik cukru, masła i jajka0

    Jest powszechnie dostępny i choć pochodzi z ciepłych krajów, przyjął się u nas jak rodzimy owoc. Za bananem przepadają dzieci, jak i dorośli. Sam w sobie stanowi bardzo wartościowy, pełen minerałów, zdrowy posiłek. Jego słodycz i konsystencja sprawiają zaś, że staje się magicznym składnikiem gotowania. Banan na drugie śniadanie lub jako przekąska podczas podwieczorku –

    READ MORE
  • Tuńczyk – nie tylko pasta i sałatka

    Tuńczyk – nie tylko pasta i sałatka0

    Tuńczyk jest jedną z najpopularniejszych ryb dostępnych w formie konserwowej. Takiego tuńczyka odsączamy zwykle z zalewy lub z oleju i dodajemy do sałatki. Smaczne i sprawdzone jako dodatki do kanapek są też pasty z tuńczyka. To jednak stanowczo za mało, jak na możliwości, które daje nam ta ryba. Tuńczyk – gruba ryba Jak przygotować sałatkę

    READ MORE