Moc świeżych soków, czyli dlaczego warto mieć blender
- Kuchnia
- 19 lutego 2021
Wiele osób nie ma czasu zjeść pożywnego śniadania przed pracą lub brak im na to apetytu i konsumuje je dopiero później podczas przerwy w swoich codziennych zawodowych obowiązkach. Co więcej, ośmiogodzinny etat jest na tyle długi, że również ten, kto zaspokoi pierwszy głód jeszcze w domu, zwykle zabiera ze sobą kanapki do pracy. Czym powinny
READ MORESoczyste letnie truskawki, orzeźwiająca galaretka, lekka warstwa sernikowa i puszyste biszkopty – czy nie tak brzmi przepis na idealny letni deser? Serniki na zimno to chyba największe deserowe hity lata – oczywiście zaraz obok lodów – i trudno się temu dziwić: są pyszne, a jednocześnie doskonale orzeźwiają. Jak więc przygotować taki deser w domu? Czy
READ MOREDania wykorzystujące mięso z dzika były bardzo popularne w kuchni staropolskiej. Obecnie można spotkać je rzadziej, chociaż wiele osób przyrządza je nawet w domach. Koneserzy dziczyzny doceniają przede wszystkim charakterystyczny smak, którego nie da się niczym zastąpić. Zastawiasz się, do jakich potraw będzie idealne mięso z dzika? Sprawdź kilka cennych wskazówek. W tym artykule: Dziczyzna
READ MOREDrobne owoce suszonej żurawiny to zdrowy rarytas, znany między innymi z korzystnego wpływu na układ moczowy i pracę nerek. Żurawina nie nadaje się do spożycia na surowo, dlatego poddaje się ją różnym rodzajom obróbki. W kuchni często wykorzystujemy żurawinę suszoną, bardzo słodką i nadającą się do wielu dań. W tym artykule: Zalety żurawiny świeżej i
READ MOREBowle, zwłaszcza te w wersjach wegańskich i wegetariańskich, to prawdziwy hit ostatnich lat. Najprościej mówiąc, bowl to miska rozmaitości wypełniona składnikami roślinnymi, obowiązkowo z dodatkiem sosu i świeżych ziół. Jakimi zasadami kierować się podczas przygotowania posiłku w tej formie? Czym jest bowl? Co najczęściej znajdziemy w przepisach na bowle? Jak sprawić, by każdy bowl był
READ MOREBardzo lubią je dzieci, ale i dorośli nie pogardzą. Niektóre zalety paluszków rybnych sprawiają, że wielu z nas trzyma je w zamrażarce na tak zwaną czarną godzinę. I rzeczywiście, paluszki rybne nie powinny być stałym elementem naszej diety, ale pojawiać się od wielkiego dzwonu. Dlaczego? Złociste, chrupiące, szybkie, idealne do frytek i prostej surówki. Paluszki
READ MORE