Moc świeżych soków, czyli dlaczego warto mieć blender
- Kuchnia
- 19 lutego 2021
Barszcz czerwony tradycyjny jest najlepszy, kiedy powstaje na naturalnym domowym zakwasie. Przygotowanie zakwasu nie wymaga od nas zbyt wiele pracy, a w dodatku ogranicza się do sięgnięcia po kilka składników. Jak zrobić to krok po kroku i jak przygotować barszcz czerwony na domowym zakwasie? Barszcz czerwony to niewątpliwie najpopularniejsza zupa okolic Świąt Bożego Narodzenia. Do
READ MOREPieczywo tostowe cieszy się wielką popularnością nie tylko w USA. Miękkie i pulchne, a po upieczeniu chrupiące i aromatyczne, ma wielu zwolenników, którzy wcale nie poprzestają na jedzeniu go na śniadanie. Czy jednak za smakiem tostowego chlebka idzie także jego jakość? Co z walorami zdrowotnymi tostów? Tost – pieczywo godne polecenia? Co smakosze pieczywa tostowego
READ MORETrudno wyobrazić sobie Gwiazdkę bez pierników. Choć możemy je kupić w sklepie lub ciastkarni na ostatnią chwilę, w wielu domach wypiekanie własnych ciastek jest nieodłącznym elementem przedświątecznych przygotowań. Kluczem do sukcesu jest pieczenie w odpowiednim momencie! W tym artykule Pieczenie pierników – im wcześniej, tym lepiej Które pierniki pieczemy kilka tygodni przed Świętami? Pierniczki świąteczne
READ MOREGorąca, aromatyczna herbata to najprostszy sposób na rozgrzanie się w chłodny dzień. Dzięki kilku dodatkom przechowywanym w spiżarni z myślą o zimie, możemy wyczarować napój, który ponadto zapewni nam cudowne wrażenia smakowe. Jak zamienić zwykłą herbatę w jesienno-zimową słodką rozkosz dla podniebienia? Herbata to napój do zadań specjalnych. Jest dobra na zmarznięte dłonie i stopy,
READ MORESzpinak ma za sobą legendę warzywa wyjątkowo nielubianego przez dzieci. A jednak wielu z nas, nawet jeśli podzielało tę dziecięca awersję, zdołało polubić szpinakowe specjały. Wszystko zależy bowiem od tego, jak przyrządzimy i podamy szpinak. Magia przypraw i dodatków może przecież zdziałać cuda. Szpinak warto jeść ze względu na jego walory witaminowe, zawartość magnezu, potasu,
READ MORESezon na kurki rozpoczyna się w czerwcu, a kończy jesienią. W październiku i listopadzie w sklepach i na straganach znajdziemy kurki, które doskonale dopełnią potrawy z sezonowych warzyw lub dziczyzny. Jak obchodzić się z kurkami w kuchni, by zachowały jak najwięcej swoich walorów? Przepisy z kurkami Kurki w diecie Jak wykorzystać kurki? Przepisy z kurkami
READ MORE