Moc świeżych soków, czyli dlaczego warto mieć blender
- Kuchnia
- 19 lutego 2021
Wydają się najbardziej banalnymi deserami, jakie znajdziemy w kawiarniach. O ile w ogóle je tam wypatrzymy – kisiele i galaretki zostały wyparte przez wykwintne puddingi, warstwowe desery z niezwykłymi składnikami, musy i lody o smakach, jakie kiedyś nawet nam się nie śniły. W kawiarniach i restauracjach gablotki prezentują się jak w muzeach. Desery i ciasta
READ MORERola wina nie kończy się jedynie na byciu wykwintnym napojem elegancko podawanym do obiadu czy kolacji. Czerwone i białe wino jest wykorzystywane już na etapie przygotowywania potraw, których smak ma ulepszać. Jak używać wina w przyrządzaniu dań? Czy posiłki gotowane na winie mogą spożywać wszyscy bez wyjątku? W tym artykule: Do jakich potraw dodajemy wino?
READ MOREO walorach smakowych kompotów trudno dyskutować – wielu z nas uwielbia kompoty za ich słodycz, subtelny i orzeźwiający smak, który bardzo często jest jednocześnie smakiem pamiętanym z dzieciństwa. Jak przygotowywać kompoty, by były najsmaczniejsze i czy absolutnie każdy może je pić bez umiaru? Kompoty w kuchni Ile cukru do kompotu? Pod kątem walorów smakowych Kompoty
READ MOREPłatki owsiane cieszą się ogromną popularnością na całym świecie. Posiadają wiele cennych składników odżywczych i stanowią doskonały dodatek do codziennej diety. W tym artykule: Płatki owsiane – jak powstają? Typy płatków owsianych Wartości odżywcze płatków owsianych Prozdrowotne właściwości płatków owsianych Płatki owsiane bezglutenowe Płatki owsiane – jak powstają? Płatki owsiane są wytwarzane ziarna owsa. Tego
READ MORELukrecja nie powinna umknąć żadnemu łasuchowi, który choć od czasu do czasu ma wyrzuty sumienia z powodu nadmiaru zjadanych słodyczy. Roślina ta, a dokładnie jej korzeń, jest słodsza od cukru aż 50 razy, a przy tym chroni przed próchnicą, zdrowo pobudza i korzystnie wpływa na nasz wygląd. W jakich produktach znajdziemy ekstrakty z korzenia lukrecji?
READ MOREKażdy trzyma w swojej spiżarce co najmniej kilka konserw. Bo szykuje się do podróży, bo chce mieć w domu zapasy na czarną godzinę lub po prostu – bo lubi. Żywność puszkowana uchodzi jednak za podejrzaną, wysoko przetworzoną i szkodliwą. Czy rzeczywiście jest aż tak źle? W tym artykule: Historia pewnej konserwy Najpopularniejsze jedzenie z puszki
READ MORE