• Bajgle na wiele sposobów – skąd wzięły się bajgle?

    Bajgle na wiele sposobów – skąd wzięły się bajgle?0

    Po wiekach zapomnienia na swojej rodzimej ziemi, bajgle wracają do polskich piekarni i kafejek. Tak, te smakowite „bułki z dziurką” pochodzą z Polski! Jakie są ich dzieje i dlaczego zrobiły tak zawrotną karierę w Ameryce? Jak i z czym podawać bajgle? W tym artykule: Bajgiel – amerykański hit, polska historia Jak jeść i podawać bajgle?

    READ MORE
  • Czy mleko owsiane jest lepsze niż napój owsiany?

    Czy mleko owsiane jest lepsze niż napój owsiany?0

    Dieta wegańska zyskuje na popularności. Razem z popytem na produkty roślinne rośnie oferta zamienników produktów odzwierzęcych. Alternatywnie do mleka krowiego proponowane jest tzw. mleko roślinne lub napój roślinny. Czym się różnią? Mleko owsiane – nazewnictwo w świetle prawa Jak taki napój owsiany powstaje? Wartości odżywcze napoju owsianego Napój owsiany BIO Napój owsiany bio – wpływ

    READ MORE
  • Jak stworzyć wygodną kuchnię i dobrać najlepsze akcesoria?

    Jak stworzyć wygodną kuchnię i dobrać najlepsze akcesoria?0

    Kuchnia to pomieszczenie, które w każdym domu odgrywa bardzo istotną rolę. Gdy zajmujemy się jej aranżacją myślimy nie tylko o tym, żeby była nowoczesna i estetyczna, ale także i wygodna. Aby uzyskać praktyczną kuchnię trzeba ją dobrze zaplanować oraz starannie dobrać do niej akcesoria kuchenne. W tym artykule: Wygodna kuchnia czyli jaka? Wygodna kuchnia czyli

    READ MORE
  • Leczo – pewne danie na lato

    Leczo – pewne danie na lato0

    Szukasz prostego i smacznego pomysłu na obiad w pełni lata, który będzie smakować nawet w upale? Kłania się leczo – potrawa na wskroś wakacyjna i odpowiednia także na kolację. Ma w zasadzie same plusy, a jej przygotowanie to kwestia pokrojenia składników i wrzucenia ich do garnka! W tym artykule: Leczo po polsku Pomidory na leczo

    READ MORE
  • Słodkie i słone sposoby na rabarbar

    Słodkie i słone sposoby na rabarbar0

    Maj i czerwiec należą do rabarbaru, rośliny z natury kwaśnej i nieprzystępnej, jednak zmieniającej swoje oblicze w zestawieniu z cukrem lum innym słodziwem. Dlatego różowo-zielone łodygi najczęściej zamieniamy w ciasta i orzeźwiające napoje. Rabarbar – zapowiedź lata Tarta rabarbarowa Rabarbarowe crumble z dodatkami Krem rabarbarowy Kompot z rabarbaru Rabarbar na słono? TAK! Rabarbar – zapowiedź

    READ MORE
  • Falafel – kultowy fast food nie tylko dla bezmięsnych

    Falafel – kultowy fast food nie tylko dla bezmięsnych0

    W Polsce możemy skosztować go głównie w barach szybkiej obsługi, lokalach z kebabem lub w knajpach z jedzeniem wegetariańskim. Ten pyszny roślinny przysmak może podbić zarówno serce roślinożercy, jak i mięsożercy. Ma poza tym bardzo długą historię i tradycję serwowania. W tym artykule: Falafel zamiast kebaba Czym są falafle? Czy falafel jest zdrowy? Jak samodzielnie

    READ MORE