Moc świeżych soków, czyli dlaczego warto mieć blender
- Kuchnia
- 19 lutego 2021
Przeglądając przepisy z kwiatami cukinii w roli głównej, z pewnością zadajemy sobie wiele pytań. Zastanawia nas nie tylko czy smakują identycznie jak cukinia, ale też gdzie je kupić i jak przygotować, by nie uszkodzić pięknych płatków. W tym artykule: Kwiaty cukinii – włoski przysmak Gdzie kupić kwiaty cukinii? Jak przygotować kwiaty cukinii do gotowania? Jak
READ MOREPo wiekach zapomnienia na swojej rodzimej ziemi, bajgle wracają do polskich piekarni i kafejek. Tak, te smakowite „bułki z dziurką” pochodzą z Polski! Jakie są ich dzieje i dlaczego zrobiły tak zawrotną karierę w Ameryce? Jak i z czym podawać bajgle? W tym artykule: Bajgiel – amerykański hit, polska historia Jak jeść i podawać bajgle?
READ MOREDieta wegańska zyskuje na popularności. Razem z popytem na produkty roślinne rośnie oferta zamienników produktów odzwierzęcych. Alternatywnie do mleka krowiego proponowane jest tzw. mleko roślinne lub napój roślinny. Czym się różnią? Mleko owsiane – nazewnictwo w świetle prawa Jak taki napój owsiany powstaje? Wartości odżywcze napoju owsianego Napój owsiany BIO Napój owsiany bio – wpływ
READ MOREKuchnia to pomieszczenie, które w każdym domu odgrywa bardzo istotną rolę. Gdy zajmujemy się jej aranżacją myślimy nie tylko o tym, żeby była nowoczesna i estetyczna, ale także i wygodna. Aby uzyskać praktyczną kuchnię trzeba ją dobrze zaplanować oraz starannie dobrać do niej akcesoria kuchenne. W tym artykule: Wygodna kuchnia czyli jaka? Wygodna kuchnia czyli
READ MORESzukasz prostego i smacznego pomysłu na obiad w pełni lata, który będzie smakować nawet w upale? Kłania się leczo – potrawa na wskroś wakacyjna i odpowiednia także na kolację. Ma w zasadzie same plusy, a jej przygotowanie to kwestia pokrojenia składników i wrzucenia ich do garnka! W tym artykule: Leczo po polsku Pomidory na leczo
READ MOREMaj i czerwiec należą do rabarbaru, rośliny z natury kwaśnej i nieprzystępnej, jednak zmieniającej swoje oblicze w zestawieniu z cukrem lum innym słodziwem. Dlatego różowo-zielone łodygi najczęściej zamieniamy w ciasta i orzeźwiające napoje. Rabarbar – zapowiedź lata Tarta rabarbarowa Rabarbarowe crumble z dodatkami Krem rabarbarowy Kompot z rabarbaru Rabarbar na słono? TAK! Rabarbar – zapowiedź
READ MORE