Jeśli masz dość obfitego jedzenia, a do swojej diety chcesz włączyć więcej warzyw, zupa koperkowa na pierwsze danie obiadowe, będzie jak znalazł!
W tym artykule:
Przepis na zupę koperkową
Składniki:
- 5 – 7 sporych łyżek kopru,.
- 1 pietruszka,.
- 1 marchew,.
- 2 ziemniaki,.
- 1 por,.
- 1 kostka rosołowa,.
- ½ szklanki chudego mleka,.
- liść laurowy,.
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę w dużym garnku. W trakcie gotowania wody, przystąp do przygotowywania warzyw: pora pokrój w plastry, a ziemniaki w kostki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce. Tak przygotowane warzywa wrzuć do garnka z wodą. Po chwili gotowania do całości wrzuć kostkę rosołową oraz liść laurowy. Gdy całość się zagotuje (ziemniaki będą miękkie), posyp zupę drobno posiekanym koprem. Sól i pieprz dodaj według uznania.
Smacznego!