Poznaj przepis który idealnie sprawdza się, jeśli musisz przygotować coś pysznego i masz na to mało czasu.
Przepisy na spaghetti z owocami morza
Spaghetti z małżami
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g,
- małe małże – ok. 300 g,
- czosnek – 2 ząbki,
- przecier pomidorowy – ok. 300 ml,
- cebula – 1 szt.,
- posiekana natka pietruszki,
- oliwa,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, małże oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dusimy około 5 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.
Spaghetti z krewetkami
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g,
- krewetki – ok. 500 g,
- masło – 2 łyżki,
- posiekana natka pietruszki,
- czosnek – 3 ząbki,
- sok z cytryny,
- białe wino – ok. 75 ml,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, po czym dodajemy natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek, po chwili dokładamy krewetki i smażymy około 4 minut. Wlewamy trochę soku z cytryny i białe wino. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!