Spaghetti z owocami morza

Spaghetti z owocami morza

Poznaj przepis który idealnie sprawdza się, jeśli musisz przygotować coś pysznego i masz na to mało czasu.

Przepisy na spaghetti z owocami morza

Spaghetti z małżami

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g,
  • małe małże – ok. 300 g,
  • czosnek – 2 ząbki,
  • przecier pomidorowy – ok. 300 ml,
  • cebula – 1 szt.,
  • posiekana natka pietruszki,
  • oliwa,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, małże oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość dusimy około 5 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.

Spaghetti z krewetkami

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g,
  • krewetki – ok. 500 g,
  • masło – 2 łyżki,
  • posiekana natka pietruszki,
  • czosnek – 3 ząbki,
  • sok z cytryny,
  • białe wino – ok. 75 ml,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, po czym dodajemy natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek, po chwili dokładamy krewetki i smażymy około 4 minut. Wlewamy trochę soku z cytryny i białe wino. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE