Makaronowa pizza

Makaronowa pizza

Lubisz rzadko spotykane przepisy? Często próbujesz nowych potraw. Poniżej opisujemy jak przygotować pizzę z makaronu.

Jak przygotować pizzę makaronową?

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka ok. 250 g
  • 4 jajka
  • Pomidory ok. 250 g
  • Mozzarella ok. 200 g
  • Salami lub inne mięso ok. 50 g
  • Oliwa – 4 łyżki
  • Ząbek czosnku
  • Pół pęczka bazylii
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Wbijamy jajka i dodajemy do nich przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz oregano, na koniec ugotowany wcześniej Makaron Międzybrodzki. Całość dokładnie mieszamy.

2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Naszą makaronową masę dzielimy na dwie części (ponieważ wyjdzie dość duża porcja) – pierwszą rozkładamy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. To samo robimy z drugą częścią makaronu.

3. Plasterki pomidorów układamy na naszą makaronową pizzę, dodajemy bazylię, salami oraz mozzarellę. Całość smażymy pod przykryciem od 3 do 5 minut. Na koniec dekorujemy naszą makaronową pizzę według uznania.

pizza

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Kotlety Z Tuńczyka: Szybki i smaczny obiad
Żurek: tradycyjna polska kuchni
Parówki: poznaj trzy pomysły na poczęstunek
Kalafior Z Sosem: przepis na obiad
Mac And Cheese: sprawdzony przepis