Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Poniżej przestawiamy filet z kurczaka w nowej odsłonie, z przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Jak przygotować faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym?

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
  • 2 kulki sera mozzarella
  • 3-4 pomidory suszone z oliwy
  • olej
  • świeża bazylia i rozmaryn
  • sól, pieprz do smaku
  • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE