Kurczak w ziołach prowansalskich

Ania Trzonek

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 2. Obiad

Kurczak w ziołach prowansalskich

Jeśli lubisz smak i zapach świeżych ziół, to koniecznie musisz spróbować tego pysznego i zdrowego przepisu!

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • po 1 łyżeczce posiekanych świeżych ziół: bazylii, oregano, cząbru, rozmarynu, tymianku
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przygotowania:
1. Filety umyj, oczyść i osusz.
2. Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z ziołami, sokiem z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu.
3. Nasmaruj filety marynatą i odstaw na pół godziny do lodówki.
4. Nagrzej patelnię grillową. Przełóż na nią filety i grilluj po 15 minut z każdej strony.

Podpowiedź: w taki sam sposób możesz przygotować kurczaka na grillu.

Tagi (4): , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 2.65/5 (22 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Kurczak w ziołach prowansalskich: