Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 1. Śniadanie

Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Poznaj przepis na pyszną i nieoczywistą potrawę z jajek, którą zaserwujesz gościom na wielkanocnym stole.

Kto powiedział, że podczas wielkanocnego śniadania potrawy przygotowane z jajek muszą być nudne i przewidywalne? Dziś prezentujemy Wam przepis na wykwintne jajka faszerowane łososiem z dodatkiem kawioru. Palce lizać!


Składniki:

  •  jajka – 10 szt.,
  •  wędzony łosoś – 100 g,
  •  majonez premium Tarsmak – 2 łyżki,
  •  ostra papryka - do smaku,
  •  czerwony kawior - do dekoracji,
  •  natka pietruszki - do dekoracji.


Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem.

Smacznego!

 

Tagi (6): , , , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 2.54/5 (12 ocen)

Podobne artykuły

Pytania i odpowiedzi

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru: