Kto powiedział, że podczas wielkanocnego śniadania potrawy przygotowane z jajek muszą być nudne i przewidywalne? Dziś prezentujemy Wam przepis na wykwintne jajka faszerowane łososiem z dodatkiem kawioru. Palce lizać!
Przepis na jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru
Składniki:
- jajka – 10 szt.,
- wędzony łosoś – 100 g,
- majonez premium Tarsmak – 2 łyżki,
- ostra papryka – do smaku,
- czerwony kawior – do dekoracji,
- natka pietruszki – do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem.
Smacznego!