Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Kto powiedział, że podczas wielkanocnego śniadania potrawy przygotowane z jajek muszą być nudne i przewidywalne? Dziś prezentujemy Wam przepis na wykwintne jajka faszerowane łososiem z dodatkiem kawioru. Palce lizać!

Przepis na jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Składniki:

  • jajka – 10 szt.,
  • wędzony łosoś – 100 g,
  • majonez premium Tarsmak – 2 łyżki,
  • ostra papryka – do smaku,
  • czerwony kawior – do dekoracji,
  • natka pietruszki – do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem.

Smacznego!

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Francuskie Tosty: croque monsieur i croque madame
Jajecznica Z Kurkami: pyszna propozycja śniadaniowa
Omlet Z Serem: przepis
Jajecznica: nowoczesna odsłona tradycyjnego dania