Tarta serowa z cukinią

Tarta serowa z cukinią

Serowa tarta połączona z cukinią? Czyż to nie brzmi jak idealny przepis? Poniżej dokładnie opisujemy jak przygotować wspomnianą tartę.

Jak przygotować serową tartę z cukinią?

Składniki:

  • mąka – 300g
  • masło – 150g
  • żółtko – 2 szt.
  • woda – 100ml
  • sól do smaku
  • młoda cukinia
  • ser żółty Morski MSM Mońki w plasterkach
  • kilka papryczek chili

Wykonanie:

Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart.

Podpiec w piekarniku ok. 10 minut, w temp. 200°C. Na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojoną w plasterki cukinię i ser żółty poskładany na cztery. Dla podkreślenia smaku dodać kilka papryczek chili.
Tak przygotowaną tartę upiec w piekarniku w 200°C. do uzyskania pięknego koloru. Podawać lekko ostudzoną.

Smacznego!

Przepis na tartę serową z cukinią poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Kotlety Z Tuńczyka: Szybki i smaczny obiad
Makaron Ze Szczawiem: smaczny i zdrowy obiad
Zupa Fasolowa: rozgrzeje i nasyci
Zupa Pieczarkowa: na chłodne, jesienne popołudnia