Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym

Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym

Szykujesz imprezę, ale nie masz dużo czasu? Mamy dla Ciebie propozycję, która ani nie wymaga dużo czasu, ani pieniędzy, a zawsze jest pyszna.

Przepis na ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym

Składniki:

  • placki tortilli
  • sałata masłowa
  • łosoś wędzony na zimno plasterkowany
  • świeży ogórek
  • sos koperkowy Tarsmak
  • świeży rozmaryn

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować z jednej strony sosem koperkowym marki Tarsmak. Na sos położyć liście sałaty, świeży rozmaryn, plasterki łososia oraz cienkie i długie plastry ogórka. Tak przygotowane tortille zwinąć ciasno, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i każdy związać długim szczypiorkiem.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

slimaczki-tortilla

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Przekąski Na Piknik: poznaj nasze przepisy
Przekąski: idealne do pracy
Szybkie Przekąski: dodaj sobie energii
Przekąski Na Piknik: Co kupić? Co przygotować?
Sałatka Z Truskawkami: idealna na lato
Włoska Focaccia: jak powstaje?