Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym

Grillowana cukinia jest najsmaczniejsza. Polecamy podawać ją z serem feta i sosem czosnkowym.

Jak przygotować roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym?

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
  • 100 g sera feta
  • świeża bazylia
  • pieprz
  • olej
  • Sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.

roladki

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Grillowany żółty Ser: propozycje pysznych dań
Szaszłyki: grillowa klasyka
Krewetki Z Grilla: w stylu orientalnym
Karkówka Z Curry: idealna na grilla
Stek Z Polędwiczki Wieprzowej: podawany z sosem chrzanowym
Spotkanie Przy Grillu: jak zaplanować?