Roladki schabowe z żółtym serem i szpinakiem

Roladki schabowe z żółtym serem i szpinakiem

Wiosenna odsłona schabu w postaci roladek z żółtym serem, szpinakiem i sosem to świetna propozycja na lżejszy i pyszny obiad.

Przepis na roladki schabowe z żółtym serem i szpinakiem

Składniki:

  • schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)
  • garść świeżego szpinaku
  • 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju

Sos wiosenny:

  • 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki
  • 250 ml śmietanki słodkiej 18%
  • garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut). Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

Smacznego!

roladki

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Parówki: poznaj trzy pomysły na poczęstunek
Smaki Dzieciństwa: lista potraw
Makaron Z Pesto: przygotuj sam
Kaczka Pieczona Z Ryżem: idealny pomysł na obiad