Nowoczesne pojemniki termoizolacyjne do gastronomii – przewodnik

Nowoczesne pojemniki termoizolacyjne do gastronomii – przewodnik

Począwszy od niewielkich rozmiarów, aż po pojemniki wielkogabarytowe – klient ma w czym wybierać. Jednak aby kupić odpowiedni pojemnik na żywność, należy zwrócić uwagę na kilka ważnych kwestii.

Nowoczesne pojemniki termoizolacyjne

Nowoczesne pojemniki termoizolacyjne na żywność projektowane są z myślą o jak najlepszym zabezpieczeniu jedzenia. W sklepach znajdziemy różne warianty przeznaczone do odrębnych celów. Różnią się one wielkością i materiałem wykonania. Nasuwa się jednak pytanie, jaki model będzie najbardziej optymalny? Przeczytaj nasz artykuł – “Nowoczesne pojemniki termoizolacyjne do gastronomii – przewodnik” i dowiedz się więcej już teraz.

To oczywiste, że przechowywanie i transport żywności wymaga specjalnych warunków. Pomóc w tym mogą różne warianty pojemników. Można podzielić je na kilka grup:

  • do lodu – pojemniki te wykonywane są z aluminium, ich przeznaczeniem jest utrzymywanie ujemnej temperatury i zapobiegnie zbyt szybkiemu topieniu się kostek lodu znajdujących się wewnątrz, modele te idealnie nadają się do stosowania podczas takich uroczystości jak wesela czy przyjęcia urodzinowe,
  • pojedyncze – są to duże pojemniki wykonane z pianki polipropylenowej, dzięki czemu charakteryzują się bardzo małą wagą, świetnie nadają się do przenoszenia opakowań z żywnością,
  • pojemniki piętrowe – posiadają specjalne piętra, dzięki czemu można zmieścić w nich wiele opakowań z żywnością jednocześnie, takie rozwiązanie z pewnością przydaje się podczas dużych imprez okolicznościowych. 

Pojemniki termoizolacyjne do gastronomii

Współczesne lokale oferują już nie tylko jedzenie na miejscu, ale także jego dowóz do wybranego przez klienta miejsca. Transport żywności na długich dystansach wymaga stosowania specjalnych rozwiązań logistycznych. W takim przypadku z pewnością sprawdzą się pojemniki termoizolacyjne do gastronomii z wkładami chłodzącymi. Dzięki wypełnieniu specjalnym żelem doskonale utrzymują niską temperaturę jedzenia. Dostępne są również modele ze zdolnością utrzymywania wysokiej temperatury. Warto wiedzieć, że najlepszy pojemnik termoizolujący to taki, który może zachowuje temperaturę od -18 st. C. do 75 st. C. Przed zakupem danego modelu warto jest jednak zapoznać się z jego możliwościami, gdyż produkty te nie są sobie równe.

Branża gastronomiczna wymaga specjalnych rozwiązań. Z pewnością można zaliczyć do nich sposoby przechowywania i transportu żywności. W końcu to od nich zależy jakość dostarczonego pokarmu, a także zadowolenie klienta. Dzięki odpowiednim produktom termicznym będzie to z pewnością o wiele łatwiejsze.

Artykuł napisany pod przewodnictwem https://iguanasklep.pl/

ARTYKUŁ ZEWNĘTRZNY

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Blender: twój pomocnik w zdrowym odżywianiu
Wyciskarka Do Owoców: moc smaku i witamin
Kosz: jaki wybrać do kuchni
Parowar: zalety gotowania na parze
Philipiak: poznaj bezpieczne gotowanie
Młynek Do Kawy: jaki wybrać?