Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Masz ochotę na coś lekkiego, smacznego i łatwego w przygotowaniu? Mamy coś dla Ciebie – przepis na sałatkę z tuńczykiem to prawdziwy hit!

Przepis na sałatkę z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Składniki:

  • 100 g ryżu parabolicznego
  • 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
  • papryka świeża czerwona
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
  • sos czosnkowy Tarsmak
  • pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Domowy Fast Food: smacznie i zdrowo
Przekąski: idealne do pracy
Włoska Focaccia: jak powstaje?