Łatwe przepisy na przystawkę to nie tylko kanapki. Zadziw swoich przyjaciół i przygotuj eleganckie łódeczki z łososia!
Przystawka z łososia
Składniki:
- 5 zielonych ogórków;
- puszka łososia w sosie własnym/150g łososia wędzonego;
- 100g białego sera;
- 3 łyżki majonezu;
- 1 jajko;
- przyprawy: sól, pieprz, szczypiorek, natka pietruszki.
Sposób przygotowania:
1. Cztery ogórki obierz, przekrój na pół i wydrąż nasiona. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Ostatniego ogórka pokrój w kostkę.
2. Jeżeli wybrałeś łososia w puszce, odsącz go i podziel na mniejsze kawałki. Wędzonego łososia posiekaj.
3. Utrzyj ser z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj łososia, pokrojonego ogórka i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw na 0,5h do lodówki.
4. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
5. Niedługo przed podaniem napełnij ogórki przygotowanym farszem, dodaj natkę z pietruszki i pokrojone jajko.