Do czego służy i które modele lodówek do zabudowy ją posiadają?
Komora niskich temperatur w lodówkach do zabudowy
Niektóre modele nowoczesnych lodówek do zabudowy posiadają dodatkową szufladę. To właśnie komora niskich temperatur, która umieszczona jest w części chłodzącej lodówki. Komora niskich temperatur to po prostu dodatkowa szuflada, w której temperatura jest o kilka stopni niższa niż ta panująca w pozostałych częściach chłodziarki. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest składowanie w jej wnętrzu produktów, które psują się szybciej od pozostałych.
Komora niskich temperatur doskonale nadaje się do przechowywania delikatnych owoców, warzyw, mięsa, ryb i innych produktów spożywczych – dzięki niższej temperaturze dłużej zachowają świeżość oraz cenne wartości odżywcze, których ubywa w miarę starzenia się żywności.
Lodówki do zabudowy z komorą niskich temperatur – dla kogo?
Są dedykowane dla osób, którym zależy na jak najdłuższym zachowaniu świeżości produktów. Lodówki do zabudowy wyposażone w ten praktyczny dodatek doskonale sprawdzą się także w domach, w których robi się większe zakupy spożywcze np. raz w tygodniu.
Umieszczenie w komorze niskich temperatur produktów o krótszym czasie przydatności pozwala na ich zużycie w dowolnym momencie oraz zminimalizowanie konieczności wyrzucania żywności, która utraciła swoją świeżość.
Lodówki do zabudowy z komorą niskich temperatur – dwa warte uwagi modele
Komorę niskich temperatur znajdziemy w niektórych modelach lodówek do zabudowy. Posiada ją m. in. lodówka do zabudowy SAMSUNG BRB 260187 WW. Komora Fresh Zone doskonale nadaje się do przechowywania w jej wnętrzu mięsa i ryb, ale z powodzeniem możemy wykorzystać ją także do składowania delikatnych warzyw i owoców. Przechowywane w jej wnętrzu produkty mają zapewnioną odpowiednią temperaturę przez cały czas, dzięki czemu na dłużej zachowują swoją świeżość i cenne wartości odżywcze.
Komorę niskich temperatur znajdziemy także w lodówce do zabudowy ELECTROLUX ENN7854COW. Ta lodówka do zabudowy w Neonet.pl wyposażona w komorę FreshZone zapewnia niższą o ok. 15% temperaturę niż ta panująca w pozostałych częściach chłodziarki – dzięki temu mięso oraz ryby pozostają świeże nawet dwa razy dłużej niż te umieszczone w zwykłej chłodziarce.
Jeśli więc zależy nam na dłuższym zachowaniu świeżości delikatnych produktów spożywczych, lodówka do zabudowy z komorą niskich temperatur z pewnością okaże się trafnym wyborem.
A R T Y K U Ł Z E W N Ę T R Z N Y