Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym

Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym

Masz ochotę na rozgrzewającą potrawę? Mamy dla Ciebie idealna propozycję – klopsiki! Danie proste, szybkie, a smak podkręci dodatek egzotycznego imbiru.

Przepis na imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym

Składniki:

  • ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
  • sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Tarta Grzybowa: idealna na jesienny obiad
Szparagi Z Kurczakiem: przepis prostu ze starożytnego Rzymu
Mac And Cheese: sprawdzony przepis
Ravioli Ze Szpinakiem I Serem: jak je przygotować?
Grillowany łosoś: przepis na smaczny obiad