Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

Jarmuż w szybkim tempie staje się bardzo popularnym składnikiem naszej kuchni. Dzisiaj przedstawiamy przepis, w którym towarzyszy grillowanemu łososiowi.

Przepis na grillowanego łososia na fasoli z jarmużem

Składniki:

  • 100 g białej fasoli
  • 100 g wędzonego boczku
  • 3-4 liście jarmużu
  • filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g
  • olej
  • sos koperkowy marki Tarsmak
  • sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Roladki Schabowe: przepis na smaczny obiad
Spaghetti Z Owocami Morza: pomysł na szybki i wykwintny obiad
Smaki Dzieciństwa: lista potraw
Pikantne Skrzydełka: obiad na ostro
Żurek: tradycyjna polska kuchni