Rozwiązanie? Poznajcie proste przepisy na popularne fastfoody do przygotowania w Waszych kuchniach! Wyraziste w smaku, treściwie i bardzo dobrze doprawione – czas na coś pysznego!
Domowy kebab z sosem czosnkowym
Składniki:
- filet z kurczaka 200g
- przyprawa do kebabu 1 łyżka
- sałata 4 liście
- pomidor 1 szt.
- cebula czerwona 1 szt.
- frytki do pieczenia w piekarniku 1 garść
- olej 1 łyżka
- bułka do kebabu 2 szt.
- sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły (bułkę wyciągamy trochę szybciej). Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym Tarsmak.
Panierowane podudzia z kurczaka z sosem piripiri
Składniki:
- podudzia z kurczaka 4 szt.
- sól, pieprz, papryka słodka do smaku
- mąka 2 łyżki
- jajko 2 szt.
- bułka tarta
- płatki kukurydziane
- olej
- sos piripiri Tarsmak
Wykonanie:
Podudzia doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na parę godzin. Opanierować w mące, jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z płatkami w równych proporcjach. Tak przygotowane usmażyć w rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor. Smażenie nie powinno być zbyt szybkie (ok. 15 minut), aby mięso zdążyło dojść przy kości. Podawać z sosem piripiri Tarsmak.