Ciasto francuskie z pomidorami

Ciasto francuskie z pomidorami

Ciasto francuskie jest wyjątkowe, ponieważ dobrze smakuje i na słodko i na słono. Dzisiaj przedstawiamy przepis na ciasto francuskie z pomidorami.

Ciasto francuskie z pomidorami – jak przygotować?

Składniki:

  • ciasto francuskie w rolce
  • pomidory – ok. 5 sztuk
  • ser mozarella
  • sos serowy, np. Tarsmak
  • świeże oregano
  • pieprz do smaku

Wykonanie:

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.

Autor przepisu: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Marynowany żółty Ser: daj się zaskoczyć pysznym smakiem!
Pomidory Nadziewane Kuskusem: dla amatorów pomidorów i nie tylko
Przekąski: idealne do pracy
Włoska Focaccia: jak powstaje?