1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10   Strona 1 z 10

17
10/18

Jak zmieniły się cateringi dietetyczne w ostatnich latach?

Od kilku już lat w Polsce panuje moda na catering dietetyczny. Co ważne rozwija się on bardzo prężnie, a co za tym idzie podnosi się jakość wspomnianych usług.

Ocena: Brak

08
08/18

Dieta + sport = zdrowie

W dbaniu o zdrowie kluczowe znaczenie ma odpowiednia dieta oraz stała aktywność fizyczna. Sprawdźmy, co to znaczy zdrowo się odżywiać i dlaczego warto uprawiać sport.

Ocena: 3.69/5 (17 ocen)
o

24
07/18

Ostropest - działanie i właściwości prozdrowotne. Jak stosować ostropest?

Ostropest jest rośliną, której cenne właściwości prozdrowotne są znane już od setek lat. Z powodzeniem jego właściwości doceniały babcie oraz prababcie, stosując go na szereg schorzeń oraz dolegliwości.

Ocena: 3.51/5 (67 ocen)
r

29
05/18

Tofu dla opornych – pomysły na bezmięsny przysmak

Laikom w dziedzinie wegetarianizmu, tofu może nie przypaść do gustu. Nic dziwnego – zwykłe, nieprzyprawione, a do tego niesprawnie użyte tofu jest po prostu mdłe. Dlatego jeśli już mamy je pod ręką, warto przyrządzić je wedle sprawdzonego przepisu.

Ocena: 2.5/5 (4 ocen)
w

29
05/18

Chałwa – lepsza od czekoladowych batoników?

Miłośników słodkości nie trzeba przekonywać do jedzenia chałwy. Warto jednak mieć na uwadze, że naturalna chałwa to o wiele zdrowszy deser niż większość sklepowych smakołyków.

Ocena: 4/5 (2 ocen)
r

25
05/18

Mięta – niezbędna w upalne lato

Używasz mięty od wielkiego dzwonu, gdy niestrawność zmusza Cię do sięgnięcia po ziołową herbatkę? Najwyższy czas przestawić się na świeżą miętę, która latem jest wręcz niezastąpiona. To zdecydowanie najbardziej odświeżająca roślina w ogrodzie!

Ocena: 1.5/5 (4 ocen)

25
05/18

Pierzga pszczela – cud, choć nie miód

Dla pszczół stanowi pokarm, a dla ludzi warte uwagi remedium o właściwościach wzmacniających i leczniczych. Dlaczego pierzga pszczela jest lepsza od pyłku i czy warto ją spożywać wraz z miodem?

Ocena: 4.25/5 (5 ocen)
o

22
05/18

Właściwości jagody acai

Dzięki globalizacji możemy korzystać nie tylko z najnowszych osiągnięć techniki, ale także z wiedzy i doświadczeń medycyny naturalnej odległych kultur. Rośliny o szczególnych właściwościach nie są już niczym niezwykłym.

Ocena: 1.1/5 (14 ocen)
o

06
05/18

Jakie białko powinno zażywać się na noc?

Każdy z nas marzy o pięknej i smukłej sylwetce, lecz niewiele osób jest w stanie się dla niej poświecić. Codzienne ćwiczenia, mordercze treningi na siłowni są bardzo męczące i wymagają pełnego zaangażowania.

Ocena: 3.13/5 (25 ocen)
d

24
04/18

Woda wodorowa – czym jest dla naszego organizmu?

W ostatnich latach wiele mówi się o dobroczynnym wpływie wody wodorowej na organizm człowieka. Czy wiesz, dlaczego warto zamienić wodę z kranu lub butelkową właśnie na wodę nasyconą wodorem molekularnym?

Ocena: 3.35/5 (7 ocen)
d

14
03/18

Czym tak naprawdę jest kasza pęczak?

Popularność kaszy pęczak w naszym kraju wciąż pozostaje niewielka. Szkoda, bowiem ten specyficzny rodzaj kaszy zawiera mnóstwo cennych wartości odżywczych. 

Ocena: 1.76/5 (84 ocen)
o

19
02/18

Chlorella i jej niezwykłe właściwości w pigułce

Suplementacja diety stała się dziś powszechna. Suplementy na odchudzanie, na wzmocnienie włosów i paznokci, na poprawę pracy serca itd. Z jednej strony jest to moda, jednak z drugiej strony konieczność.

Ocena: 1.51/5 (54 ocen)
e

14
12/17

Zastosowanie słodu żytniego, jęczmiennego i pszenicznego

Mianem słodu określa się w skiełkowane i wysuszone ziarna żyta, pszenicy, jęczmienia lub, rzadziej, innych zbóż. W przemyśle spożywczym znajdują one szerokie zastosowanie w piekarnictwie, cukiernictwie i piwowarstwie.

Ocena: 3.49/5 (14 ocen)
d

29
11/17

Melon – smakołyk z warzywnego raju

Soczysty i słodki melon uwodzi swoim egzotycznym charakterem. W ten sposób maskuje przed nami fakt, że nie należy wcale do świata owoców, ale warzyw! Czego jeszcze warto dowiedzieć się o tej osobliwej roślinie? 

Ocena: 3.38/5 (5 ocen)
o

17
11/17

Soczewica jakiej nie znamy

W polskiej kuchni soczewica nadal jest mało popularna. Chyba że mówimy o kuchni polskich wegetarian. Tymczasem jest wyśmienita nie tylko jako zamiennik mięsa. W połączeniu z nim także ma sens.

Ocena: 2.26/5 (46 ocen)
e
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10   Strona 1 z 10