1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9   Strona 1 z 9

14
12/17

Zastosowanie słodu żytniego, jęczmiennego i pszenicznego

Mianem słodu określa się w skiełkowane i wysuszone ziarna żyta, pszenicy, jęczmienia lub, rzadziej, innych zbóż. W przemyśle spożywczym znajdują one szerokie zastosowanie w piekarnictwie, cukiernictwie i piwowarstwie.

Ocena: 2.72/5 (13 ocen)
o

29
11/17

Melon – smakołyk z warzywnego raju

Soczysty i słodki melon uwodzi swoim egzotycznym charakterem. W ten sposób maskuje przed nami fakt, że nie należy wcale do świata owoców, ale warzyw! Czego jeszcze warto dowiedzieć się o tej osobliwej roślinie? 

Ocena: 3.29/5 (10 ocen)
Z

17
11/17

Soczewica jakiej nie znamy

W polskiej kuchni soczewica nadal jest mało popularna. Chyba że mówimy o kuchni polskich wegetarian. Tymczasem jest wyśmienita nie tylko jako zamiennik mięsa. W połączeniu z nim także ma sens.

Ocena: 2.11/5 (20 ocen)
r

16
08/17

Co jeść przed treningiem?

Czy znasz to uczucie, kiedy ćwiczysz i czujesz, że nie masz siły? Albo to, kiedy wykonujesz kolejne ćwiczenie, a w głowie krążą pytania – dlaczego nie mogę się skoncentrować na tym, co robię? 

Ocena: 2.38/5 (4 ocen)
Z

14
08/17

Rukola i jej wpływ na zdrowie

Rukola, czyli roślina z rodziny kapustowatych, coraz chętniej używana jest przez Polaków w kuchni. Dostępna jest nie tylko w sklepach warzywnych, ale też w marketach.

Ocena: 2.29/5 (11 ocen)
e

03
07/17

Jesteś cukrzykiem? Zadbaj o dietę z Diben DRINK!

Cukrzyca to choroba, która dopada młodych i starszych, kobiety i mężczyzn. Najważniejszym dla cukrzyka sposobem radzenia sobie z nią powinna być odpowiednio skomponowana dieta.  

Ocena: 3.54/5 (6 ocen)
Z

03
07/17

Jakich produktów unikać przy nietolerancji laktozy?

Nietolerancja laktozy to najczęstszy typ enzymatycznej nietolerancji pokarmowej. Na skutek niedostatecznej produkcji enzymu potrzebnego do strawienia laktozy, cukier ten nie jest prawidłowo rozkładany w organizmie.

Ocena: 2.8/5 (11 ocen)
d

27
06/17

Niestrawność po grillu – jak jej uniknąć?

Sezon grillowy trwa w Polsce już od pierwszych dni maja, gdy ciepłe dni zachęcają nas do biesiadowania na świeżym powietrzu. W okresie tym, jeśli tylko nadarza się okazja, spotykamy się ze znajomymi i wspólnie grillujemy.

Ocena: 2.25/5 (4 ocen)

29
05/17

Olej konopny – właściwości i zastosowanie

W potocznej świadomości konopie kojarzone są przede wszystkim z marihuaną. Niesłusznie, ponieważ nienarkotyczne odmiany konopi znajdują zastosowanie w różnych dziedzinach przemysłu.

Ocena: 2.74/5 (11 ocen)
o

04
05/17

Wino a cukrzyca

Diabetycy nie powinni pić alkoholu ze względu na jego interakcje z lekami. Mogą za to sięgnąć m.in. po wino bezalkoholowe.

Ocena: 2.69/5 (5 ocen)
w

15
03/17

Zdrowe oleje - niezbędne w codziennej diecie

Oleje roślinne to coraz bardziej doceniane źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyutleniaczy, które z powodzeniem wykorzystywane są zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Ocena: 1.79/5 (16 ocen)
d

03
03/17

Zdrowe odżywianie – poznaj kilka podstawowych zasad!

Zdrowe odżywianie zyskuje coraz więcej zwolenników. Niestety, często mylone jest ze zdrową żywnością, która przeciętnemu konsumentowi kojarzy się z pozbawionymi smaku kotletami sojowymi.

Ocena: 2.38/5 (19 ocen)
Z

16
02/17

Jak się odżywiać, jeśli regularnie trenujemy?

Planujesz zacząć regularne treningi? Niezależnie od tego, czy jest to bieganie, czy ćwiczenia w domu, powinieneś zadbać o prawidłową dietę, która dostarczy Twojemu organizmowi odpowiednią ilość kalorii i składników odżywczych.

Ocena: 1.88/5 (17 ocen)
o

01
02/17

Zakwaszenie organizmu. Jak się przed nim skutecznie ochronić?

W telewizji pojawiło się wiele reklam o problemie zakwaszenia organizmu. Czy wystąpiło u Ciebie? Sprawdź i dowiedz się, jak z nim skutecznie walczyć!  

Ocena: 2.25/5 (14 ocen)
o

03
01/17

Jak piec i gotować, by było zdrowo i smacznie?

Od racjonalnego, pysznego gotowania i pieczenia dzieli nas zaledwie kilka kroków!

Ocena: 2.97/5 (36 ocen)
o
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9   Strona 1 z 9