1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12   Strona 1 z 12

05
08/19

Do kiedy i jakie mleko modyfikowane podawać niemowlęciu?

Karmienie dziecka mlekiem modyfikowanym ma swoje plusy i minusy. Jakie mleko wybrać? I co ważniejsze: jak długo je podawać, skoro na rynku są dostępne produkty nie tylko dla niemowląt, ale również dla kilkulatków?

Ocena: 3/5 (21 ocen)
o

10
07/19

Janginizacja – sposób na przetwory bez cukru

Podstawowym składnikiem przetworów owocowych, poza oczywiście samymi owocami, jest cukier. Nie tylko wzmacnia on słodycz dżemów i konfitur, ale od razu je pasteryzuje. Czy istnieje sposób na słodkie przetwory bez cukru? Tak! To janginizacja.

Ocena: 2.5/5 (16 ocen)
w

27
06/19

Rodzynki – rodzaje i właściwości znanych bakalii

Małe, smaczne i zdrowe. Rodzynki! Istnieje mnóstwo rodzajów wspomnianych smakołyków, jednak dzisiaj skupimy się na najchętniej wybieranych odmianach bakalii. Przekonaj się jak wiele dobrego można znaleźć w rodzynkach.

Ocena: 2/5 (2 ocen)
o

05
06/19

Czy warto jeść mrożonki?

Nie ulega wątpliwości, że zdrowa dieta powinna obfitować w warzywa i owoce. Badania naukowe udowodniły, że przeciętny Polak zjada ok. 150 kg warzyw i owoców w ciągu roku. Podczas gdy przeciętny Grek aż 400 kg! Łatwo to wytłumaczyć.

Ocena: 3.51/5 (43 ocen)
e

03
06/19

Jak gotować na parze?

Gotowanie na parze jest zdrowe i stosunkowo proste. Zanim jednak zaczniesz myśleć o zdrowszym odżywianiu, zaopatrz się w porządny garnek do gotowania na parze lub parowar, który pomimo częstego użytkowania będzie służył Ci przez wiele lat.

Ocena: 2.13/5 (45 ocen)
w

30
05/19

Jak wybrać najlepszej jakości ryby?

Ryby to wartościowy dodatek w diecie zarówno dorosłych, jak i dzieci. Dostarczają organizmowi wiele cennych składników odżywczych, wspomagają działanie układu odpornościowego, krwionośnego i nerwowego.

Ocena: 4/5 (3 ocen)
Z

28
05/19

Ksylitol czy erytrytol – czym osłodzić dietę sportowca?

Zarówno ksylitol, jak i erytrytol to alternatywne słodziki dostępne w sklepach dla sportowców. Wiadomo, że są zdecydowanie lepsze od cukru, ale który z nich wybrać? Czy mogą mieć wpływ na efektywność treningów?

Ocena: 2.76/5 (41 ocen)
o

13
05/19

Koktajle z owoców – przepisy na pyszne orzeźwienie

Wiosna to doskonały moment, aby na stałe wprowadzić do jadłospisu pożywne i pyszne koktajle z owoców. W cieplejsze dni nasze ciało zasługuje na orzeźwienie, a przygotowany na bazie owoców i jogurtu napój dodaje energii na wiele godzin.

Ocena: 2.86/5 (7 ocen)
e

28
04/19

Mleko klaczy – wszystko, co warto wiedzieć

Na terenie Polski konie służyły w kawalerii i zawsze kojarzyły się z uprawą roli lub jeździectwem. Mleko było pobierane przede wszystkim od krów. Tymczasem w Europie mleko klaczy służyło jako produkt wspomagający leczenie różnych chorób.

Ocena: 2.51/5 (76 ocen)
Z

25
04/19

Jaki jest najlepszy rodzaj cukru? [Ranking]

Cukier to pojęcie obejmujące szereg substancji zaliczanych do węglowodanów. Wokół cukrów narosło mnóstwo mitów i kontrowersji, które powodują, że coraz więcej ludzi decyduje się na ich ograniczenie, a nawet całkowite wyeliminowanie z diety.

Ocena: 2.47/5 (6 ocen)
o

24
04/19

TOP-5: nasiona, które warto jeść

Zdrowa dieta to jeden z kroków ku lepszemu życiu oraz utrzymaniu optymalnej wagi ciała. Jednak zdrowa nie oznacza restrykcyjna. O ile nie ma zdrowotnych przeciwwskazań, należy jeść wszystko w odpowiednich proporcjach.

Ocena: 4.07/5 (90 ocen)
o

16
04/19

Zioła na uspokojenie – jak je wykorzystać?

Uspokajającego działania ziół możemy zażywać nie tylko popijając napar z melisy. Nie trzeba też sięgać po apteczne pastylki i pigułki. Istnieją inne, dalece przyjemniejsze metody relaksowania się za pomocą ziołolecznictwa.

Ocena: 2.32/5 (5 ocen)
e

08
04/19

Żywność bio i eko – czy jest warta swojej ceny?

Nastała moda na żywność ekologiczną. Obecnie nie ma już marketu, w którym nie moglibyśmy znaleźć przynajmniej kilku produktów z gamy bio. Są one oczywiście droższe od produktów konwencjonalnych, ale czy zdrowsze?

Ocena: 2.38/5 (9 ocen)
d

01
04/19

Fit catering – wady i zalety

Fit catering, inaczej catering dietetyczny albo dieta pudełkowa, to propozycja dla osób, które chciałyby odżywiać się lepiej, ale nie mają czasu na samodzielne komponowanie i przygotowywanie posiłków. Jakie są główne zalety i wady takiej diety?

Ocena: 3.55/5 (11 ocen)
r

29
03/19

Składniki naturalne w produktach spożywczych

Trend na zdrową żywność – eko, bio, niemodyfikowaną i nieprzetworzoną – panuje od kilku lat i nic nie wskazuje na to, aby miał wkrótce stracić na aktualności. Zamiast produktów bogatych w sztuczne dodatki, wybierz te, które zawierają składniki naturalne.

Ocena: 2.02/5 (10 ocen)
o
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12   Strona 1 z 12