Rezultat wyszukiwania frazy

Doceńmy cierpki smak tanin


Znaleziono 142 wyników wyszukiwania.
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10   Strona 1 z 10

29
05/13

Doceńmy cierpki smak tanin

Cierpki smak, który czujemy jedząc np. niedojrzałe owoce, to efekt działania obecnych w żywności tanin. Nieprzyjemny posmak tanin chroni rośliny przed atakiem roślinożerców. Z kolei ludzi taniny chronią przed nowotworami.

Ocena: 3.68/5 (43 ocen)
y

02
01/14

Aronia – dietetyczne must-try

Choć jej cierpki smak nie należy do najlepszych, trzeba po nią sięgać jak najczęściej. Dlaczego? Poznaj zdrowotne, dietetyczne i urodowe właściwości aronii.

Ocena: 1.22/5 (52 ocen)
m

25
06/14

Nasiona pełne zdrowia, czyli o właściwościach siemienia lnianego

Siemię lniane powinniśmy mieć zawsze pod ręką, zarówno jako produkt niezbędny w kuchni, jak i element domowej apteczki. Dodawane do posiłków uzbroi nas w zapas zdrowia i piękna, a w razie potrzeby także wyleczy.

Ocena: 3.2/5 (24 ocen)

06
03/13

Kulinarny dzień w Toskanii

Marzy Ci się podróż do słonecznej Toskanii? Nic prostszego! Z naszymi przepisami poczujesz się jak we włoskiej trattorii.

Ocena: 2.84/5 (23 ocen)

06
03/13

Zdrowe zamienniki niezdrowych przysmaków

Zdrowe odżywianie brzmi kusząco, do momentu, w którym pomyślimy o naszych ulubionych „zakazanych przyjemnościach” - chipsach, lodach, frytkach... Dobra wiadomość: wiemy, jak je zastąpić!

Ocena: 3.16/5 (18 ocen)
o

06
03/13

Zrozumieć zdrowe odżywianie

Słowa „zdrowe odżywianie” u wielu osób wywołują automatyczną niechęć i pewien wewnętrzny opór. A wszystko przez negatywny obraz, jaki wykształcił się w naszej głowie. Jak się go pozbyć?

Ocena: 3.02/5 (38 ocen)

10
04/13

5 warzyw najlepszych dla Twojego zdrowia

Ciągle powtarza się nam, że do codziennego jadłospisu powinniśmy włączać dużo warzyw. Które z nich wybrać? Które przyniosą najwięcej korzyści zdrowotnych?

Ocena: 4.37/5 (33 ocen)
c

12
04/13

Truskawkowy zawrót głowy

Przed nami sezon truskawkowy i grzechem byłoby z niego nie skorzystać. Dlaczego?

Ocena: 3.52/5 (85 ocen)
o

17
04/13

Jak przyrządzać zdrowsze posiłki?

Chcesz zmienić swoją kuchnię na zdrowszą? Nic prostszego! Poznaj nasze sposoby na zdrowe gotowanie.

Ocena: 2.01/5 (24 ocen)

18
04/13

Kurczak w ziołach prowansalskich

Jeśli lubisz smak i zapach świeżych ziół, to koniecznie musisz spróbować tego pysznego i zdrowego przepisu!

Ocena: 1.49/5 (20 ocen)

19
04/13

Zielona kawa – o co tyle szumu?

Brzmi zdrowo i intrygująco, a w Internecie i telewizji od jakiegoś czasu ogłaszana jest nowym cudem na odchudzanie. Czym w ogóle jest zielona kawa i czy to tylko kolejny chwyt marketingowy?

Ocena: 1.31/5 (12 ocen)

22
04/13

Jak rozpoznać zapalenie dziąseł?

Spuchły Ci dziąsła lub po umyciu zębów plujesz krwią? To może być zapalenie dziąseł, które prowadzi do paradontozy. Poznaj jego przyczyny, objawy i leczenie.

Ocena: 1.4/5 (31 ocen)
c

09
05/13

3 pomysły na lunch w pracy

Czas przeznaczony na nasz lunch zazwyczaj jest ograniczony, warto z tego względu zadbać o coś pożywnego już w domu. Mamy dla Was kilka ciekawych propozycji na pyszny i jednocześnie pożywny lunch w pracy.

Ocena: 3.63/5 (21 ocen)

10
05/13

Dobry smak na pęczki, czyli pora na szparagi!

Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet –  oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przygotowaniu, to uznaje się je również za afrodyzjaki. Jak może wyglądać szparagowe menu?

Ocena: 3.03/5 (8 ocen)
o

17
05/13

Naturalne kosmetyki i detergenty prosto z Twojej kuchni

Dowiedz się, jak i z czego przygotować naturalne i pozbawione szkodliwych chemikaliów produkty codziennego użytku.

Ocena: 3.92/5 (14 ocen)
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10   Strona 1 z 10

Pytania i odpowiedzi