Zupa kapuściana

Ania Trzonek

  Autor:
Opublikowane w Odchudzanie i diety / Dieta kapuściana

Zupa kapuściana

Przedstawiamy przepis na zupę będącą podstawą diety kapuścianej.

Zupa kapuściana – składniki:

  • główka kapusty białej lub włoskiej
  • 6 posiekanych cebul
  • 2 papryki
  • 2 marchewki
  • pęczek selera naciowego
  • do przyprawienia: pietruszka, bazylia, chilli, pieprz


Sposób przygotowania:

1. Poszatkuj kapustę, obierz pomidory ze skórki, wszystkie warzywa pokrój na drobne kawałki, wrzuć do garnka i zalej ok. 3 litrami wody.

2. Kiedy warzywa się zagotują, przypraw je wedle gustu (tylko dozwolonymi przyprawami, do zupy nie wolno dodawać soli ani bulionu).

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 1.56/5 (15 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Zupa kapuściana: