Orientalne grillowane krewetki

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 7. Grill

Orientalne grillowane krewetki

Obowiązkowy przepis dla miłośników owoców morza na sezon grillowy!

Składniki:

  • obrane krewetki królewskie
  • kolorowa papryka
  • olej roślinny
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżeczka płatków chilli
  • łyżka świeżej kolendry
  • limonka
  • sól
  • patyki do szaszłyków Jan Niezbędny
  • tacki do grilla Jan Niezbędny


Sposób przygotowania:

W miseczce wymieszaj olej, sól, płatki chili oraz sok wyciśnięty z limonki. Posiekaj drobno czosnek oraz kolendrę. Dodaj do marynaty. Tak przygotowaną marynatą zalej krewetki i wstaw je a godzinę do lodówki.
Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój ją na niewielki kawałki. Krewetki odsącz z marynaty i nabij je na patyki, przekładając kawałkami papryki. Tak przygotowane szaszłyki połóż na tacce do grilla i smaż ok. 8 minut, często je obracając, by krewetki zarumieniły się z każdej strony.

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 3.81/5 (21 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Orientalne grillowane krewetki: