Łosoś na warzywnej tortilli z sosem koperkowym

Łosoś na warzywnej tortilli z sosem koperkowym

Warzywna tortilla? Brzmi przepysznie. Plus łosoś. Plus sos koperkowy. To musi być idealne połączenie!

Jak przygotować łososia na warzywnej tortilli z sosem koperkowym?

Składniki:

  • 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
  • 4 placki tortilli
  • 1 papryka świeża czerwona
  • 1 papryka świeża zielona
  • 1 por
  • 2 średnie marchwie
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • Sos koperkowy Tarsmak

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.

grill

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Szaszłyki: grillowa klasyka
Krewetki Z Grilla: w stylu orientalnym
Grillowany żółty Ser: propozycje pysznych dań
Spotkanie Przy Grillu: jak zaplanować?