Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 7. Grill

Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym

Poznaj przepis na pyszną grillowaną karkówkę z dodatkiem curry i sosu jogurtowego - w sam raz na majówkowego grilla!

Jeszcze tylko kilka dni, by sezon na grilla oficjalnie uznać za otwarty! Z tego powodu prezentujemy Wam przepis na pyszną karkókę, któa podczas Waszego "grill party" zrobi prawdziwą furorę. Choć bardzo popularna, jest wymagającym mięsem - lecz gdy uda się znaleźć na nią sposób, zachwyca soczystością i miękkością. Panie i Panowie - przed Wami karkówka!


Składniki:

- 1 kg karkówki,

- przyprawa do karkówki (np. Grill Karkówka firmy Knorr),

- 1 łyżka curry w proszku,

- 1 szklanka jogurtu naturalnego,

- 1 ząbek czosnku,

- pęczek świeżej kolendry,

- 1 limonka,

- 100 ml oleju.


Sposób przygotowania:

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm.

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, curry oraz olej. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki. Sos dopraw do smaku.

Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Serwuj z przygotowanym sosem.

 

Smacznego!

 

Tagi (5): , , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 2.51/5 (15 ocen)

Podobne artykuły

Pytania i odpowiedzi

k

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym :