Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 5. Przekąski

Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym

Ekspresowy pomysł na pyszną, dietetyczną sałatkę!

Składniki:

  • 100 g ryżu parabolicznego
  • 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
  • papryka świeża czerwona
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
  • sos czosnkowy Tarsmak
  • pieprz do smaku


Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.


Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 3.81/5 (16 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym: