Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 5. Przekąski

Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym

Polecamy zdrowy i niskokaloryczny pomysł na pyszną przekąskę!

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
  • 100 g sera feta
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 pomidory suszone z oliwy
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • sos serowy marki Tarsmak
  • 3-4 gałązki świeżej bazylii
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku


Wykonanie:

Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.


Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

pomidory-nadziewane

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 3.08/5 (15 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym: