Łososiowe łódeczki

Łososiowe łódeczki

Łatwe przepisy na przystawkę to nie tylko kanapki. Zadziw swoich przyjaciół i przygotuj eleganckie łódeczki z łososia!

W tym artykule:

Przystawka z łososia

Składniki:

  • 5 zielonych ogórków;
  • puszka łososia w sosie własnym/150g łososia wędzonego;
  • 100g białego sera;
  • 3 łyżki majonezu;
  • 1 jajko;
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypiorek, natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

1. Cztery ogórki obierz, przekrój na pół i wydrąż nasiona. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Ostatniego ogórka pokrój w kostkę.
2. Jeżeli wybrałeś łososia w puszce, odsącz go i podziel na mniejsze kawałki. Wędzonego łososia posiekaj.
3. Utrzyj ser z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj łososia, pokrojonego ogórka i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw na 0,5h do lodówki.
4. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
5. Niedługo przed podaniem napełnij ogórki przygotowanym farszem, dodaj natkę z pietruszki i pokrojone jajko.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE