Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 3. Kolacja

Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

Ta lekka, ale bogata w witaminy sałatka to idealny pomysł na przekąskę albo kolację.

Składniki:

  • 6-7 liści jarmużu
  • ¼ żółtego melona
  • 100 g czerwonych winogron
  • 100 g sera żółtego typu Radamer  
  • 100 g pestek dyni
  • pieprz grubo zmielony do smaku


Sos do sałatki:

  • 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
  • 3 łyżki miodu
  • sok z połówki cytryny
  • 3 łyżki oleju       

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
 

Wykonanie:

Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

 

salatka



Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.

Tagi (4): , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 4.19/5 (12 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym: