Papryka faszerowana makaronem

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 3. Kolacja

Papryka faszerowana makaronem

Przedstawiamy alternatywną wersję papryki faszerowanej ryżem - idealną na letnie kolacje!

Składniki:

  • łopatka wieprzowa  - 200g                                
  • boczek wędzony - 200g                                
  • cebula - 3 sztuki                                 
  • olej - 3 łyżki                                
  • masło - 1 łyżka                                 
  • papryka świeża kolorowa -   6 sztuk
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu  - 1 paczka


Wykonanie:

1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu
2. Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju
3. Dodajemy zmielony na grubym oczku boczek i łopatkę, dusimy na patelni i dodajemy przypraw do smaku
4. Dokładamy do całości makaron, natkę pietruszki i masło
5. Całość dokładnie mieszkamy, następnie gotowym farszem napełniamy wydrążone papryki, przykrywamy dekielkami i pieczemy w temperaturze 160 st.C ok. 45 minut.
 

Tagi (2): ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 1.94/5 (45 ocen)

Podobne artykuły

  • Brak powiązanych artykułów

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Papryka faszerowana makaronem: