Papryka faszerowana makaronem

Papryka faszerowana makaronem

Faszerowane warzywa są bardzo popularne na naszych stołach. Co ciekawe, nie musisz używać jedynie ryżu do farszu. Poniżej przedstawiamy przepis na paprykę faszerowaną makaronem.

Jak przygotować paprykę faszerowaną makaronem?

Składniki:

  • łopatka wieprzowa – 200g
  • boczek wędzony – 200g
  • cebula – 3 sztuki
  • olej – 3 łyżki
  • masło – 1 łyżka
  • papryka świeża kolorowa – 6 sztuk
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu – 1 paczka

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

2. Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju.

3. Dodajemy zmielony na grubym oczku boczek i łopatkę, dusimy na patelni i dodajemy przypraw do smaku.

4. Dokładamy do całości makaron, natkę pietruszki i masło.

5. Całość dokładnie mieszkamy, następnie gotowym farszem napełniamy wydrążone papryki, przykrywamy dekielkami i pieczemy w temperaturze 160 st.C ok. 45 minut.

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Więcej z tej tematyki:

Keks: przepis dla amatorów wytrawnych wypieków
Walentynkowe Quiche: romantycznie i smacznie
Omlet Z Ziołami: nowa odsłona klasycznego przepisu