Letnia sałatka z rukoli i pora

Letnia sałatka z rukoli i pora

Dla fanów zielonych warzyw mamy dobrą wiadomość. Niepowtarzalny przepis na sałatkę z rukolą i porem.

Sałatka z rukoli i pora – jak przygotować?

Składniki:

  • 1 por
  • 3 garście rukoli
  • 5 plastrów ananasa konserwowego
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • parmezan

Sos winegret – składniki:

  • 1 łyżka musztardy Tarsmak
  • 50 ml octu winnego
  • 50 ml oleju
  • 100 ml soku z ananasa (z puszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Autor przepisu: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE