Letnia sałatka z rukoli i pora

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 3. Kolacja

Letnia sałatka z rukoli i pora

Sałatka idealna na wakacyjny wieczór.
 

Składniki:

  • 1 por
  • 3 garście rukoli
  • 5 plastrów ananasa konserwowego
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • parmezan


Sos winegret – składniki:

  • 1 łyżka musztardy Tarsmak
  • 50 ml octu winnego
  • 50 ml oleju
  • 100 ml soku z ananasa (z puszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli                                                   

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.


Autor przepisu: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 2.47/5 (16 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Letnia sałatka z rukoli i pora: