Sałatka brokułowa

Ania Trzonek

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 3. Kolacja

Sałatka brokułowa

Małe co nieco dla miłośników brokułów!

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 40 dag żółtego sera lub fety
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 nieduży por
  • garść płatków migdałowych
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka


Sposób przygotowania:
1. Podziel brokuł na różyczki i gotuj w osolonej wodzie aż lekko zmiękną. Następnie odcedź brokuł i odłóż do wystygnięcia.
2. Ser i białą część pora pokrój w kostkę. Odcedź kukurydzę.
3. Płatki migdałowe praż przez kilka minut na rozgrzanej patelni.
4. Wyciśnij ząbek czosnku i wymieszaj z majonezem i jogurtem.
5. Połącz wszystkie warzywa, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, dodaj majonez z jogurtem i posyp wszystko prażonymi migdałami.

Tagi (2): ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 3.17/5 (11 ocen)

Podobne artykuły

Pytania i odpowiedzi

s

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Sałatka brokułowa: