Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Jeśli masz dość obfitego jedzenia, a do swojej diety chcesz włączyć więcej warzyw, zupa koperkowa na pierwsze danie obiadowe, będzie jak znalazł!

W tym artykule:

Przepis na zupę koperkową

Składniki:

  • 5 – 7 sporych łyżek kopru,.
  • 1 pietruszka,.
  • 1 marchew,.
  • 2 ziemniaki,.
  • 1 por,.
  • 1 kostka rosołowa,.
  • ½ szklanki chudego mleka,.
  • liść laurowy,.
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę w dużym garnku. W trakcie gotowania wody, przystąp do przygotowywania warzyw: pora pokrój w plastry, a ziemniaki w kostki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce. Tak przygotowane warzywa wrzuć do garnka z wodą. Po chwili gotowania do całości wrzuć kostkę rosołową oraz liść laurowy. Gdy całość się zagotuje (ziemniaki będą miękkie), posyp zupę drobno posiekanym koprem. Sól i pieprz dodaj według uznania.

Smacznego!

Vitalogy
ADMINISTRATOR
PROFILE