Tarta serowa z cukinią

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 2. Obiad

Tarta serowa z cukinią

Ten pyszny placek to potrawa idealna na każdą okazję, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Składniki:

  • mąka - 300g
  • masło - 150g
  • żółtko - 2 szt.
  • woda - 100ml
  • sól do smaku
  • młoda cukinia
  • ser żółty Morski MSM Mońki w plasterkach
  • kilka papryczek chili


Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart.
Podpiec w piekarniku ok. 10 minut, w temp. 200°C. Na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojoną w plasterki cukinię i ser żółty poskładany na cztery. Dla podkreślenia smaku dodać kilka papryczek chili. Tak przygotowaną tartę upiec w piekarniku w 200°C. do uzyskania pięknego koloru. Podawać lekko ostudzoną.
Smacznego!

Przepis na tartę serową z cukinią poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Tagi (4): , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 1.61/5 (36 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Tarta serowa z cukinią: