Bakłażan z makaronem

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 2. Obiad

Bakłażan z makaronem

Zachęcamy do skorzystania z dobrodziejstw sezonu letniego i proponujemy przepis z udziałem jego kolejnego warzywnego przedstawiciela - bakłażana.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron gwiazdka – 250g
  • Bakłażan – 3 szt.
  • Cebula – 2 szt.
  • Masło – 3 łyżki
  • Czosnek – 4 ząbki
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie


Wykonanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z trzech wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną połówkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron i pokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy na blaszce w 180°C przez ok. 30 minut.

 

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

Tagi (6): , , , , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 1.6/5 (16 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Bakłażan z makaronem: