Chłodnik pomidorowy

Redaktorzy Zewnętrzni

  Autor:
Opublikowane w Kuchnia / 2. Obiad

Chłodnik pomidorowy

Jeśli latem nie masz ochoty na gorące zupy, wypróbuj przepis na chłodnik pomidorowy - orzeźwienie zapewnione!

Składniki:

  • 0,75 litra wody mineralnej niegazowanej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Tarsmak                    
  • 1 świeży ogórek                                                
  • 1 papryka świeża czerwona                                        
  • 1 papryka świeża żółta                                           
  • 3 ząbki czosnku                                                  
  • 100 ml białego wina
  • zioła prowansalskie                                              
  • sól, pieprz, cukier do smaku


Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Część ogórka i papryki pokroić w drobną kostkę, a resztę dokładnie zmiksować z wodą, koncentratem, winem i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier do smaku i pokrojone wcześniej w kostkę warzywa. Wymieszać, dobrze schłodzić. Podawać z tostami czosnkowymi.

 

Przepis opracował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
 

Tagi (3): , ,
Oceń artykuł
Słaby  
Dobry
Ocena: 1.99/5 (13 ocen)

Podobne artykuły

Komentarze


Podaj trzecią, czwartą i siódmą literę z nazwy naszego serwisu:*
* Pola wymagane.


Komentowany artykuł:
Chłodnik pomidorowy: