1 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39   Strona 33 z 39

30
07/13

Herbata jaśminowa i jej dobroczynne właściwości

Ten najsłynniejszy napój Pekinu staje się coraz bardziej popularny także w Polsce. Dowiedz się, jakie właściwości zdrowotne i upiększające kryje ta delikatna w smaku i aromatyczna herbata. 

Ocena: 3/5 (13 ocen)
r

30
07/13

Na żółto i na zielono

Dowiedz się, dlaczego cukinia powinna na stałe zagościć w Twoim jadłospisie!

Ocena: 3.07/5 (8 ocen)
r

30
07/13

Dlaczego warto jeść banany?

Nie dość, że są pyszne, to jeszcze bardzo zdrowe! Dowiedz się, co zyskasz, systematycznie wcinając te słodkie owoce! 

Ocena: 2.66/5 (10 ocen)
s

29
07/13

Mrówki w mieszkaniu – jak się ich pozbyć?

W Twoim domu znowu rozpanoszyły się mrówki? Dowiedz się, jak sobie z nimi poradzić.

Ocena: 4.28/5 (9 ocen)

26
07/13

Biała czekolada to nie czekolada?

Czekolada czekoladzie nierówna. Bywa gorzka, deserowa i mleczna. Może być nadziewana lub z dodatkiem bakalii i orzechów, jak również soli czy chili. A biała czekolada? Czy to też czekolada?

Ocena: 2.99/5 (8 ocen)
Z

25
07/13

Sauna fińska - przyjemne ciepło

Domowa kąpiel z olejkiem zapachowym ukoi nerwy i odpręży. Kąpiel słoneczna pozwoli się wygrzać na świeżym powietrzu. Sprawdź, jakie korzyści przyniesie nam kilka chwil spędzonych w saunie fińskiej.

Ocena: 3.19/5 (47 ocen)
s

22
07/13

Jak optycznie powiększyć małą przestrzeń?

Masz małe mieszkanie i chcesz sprawić, by wyglądało na większe? Podpowiadamy jak to zrobić!

Ocena: 4.27/5 (16 ocen)
Z

19
07/13

Smartphone na siłowni?

Widok osób, które ćwiczą na siłowni, przeglądając czasopisma, czy słuchając muzyki nie dziwi. Od czasu, gdy smartphony stały się popularne, również one pomagają "zabić czas" na rowerze, czy maszynie eliptycznej. Jak wpływają na intensywność treningu?

Ocena: 3.15/5 (23 ocen)

18
07/13

Jagody goji - cud ze Wschodu

Coraz częściej widywane na półkach sklepowych w towarzystwie rodzynek, orzechów i innych bakalii, jagody goji zyskują nowych zwolenników. Niektórzy nazywają je cudem. Co wartościowego mają w sobie te małe owoce?

Ocena: 2.06/5 (34 ocen)
d

18
07/13

Jogurt pod lupą

Zdrowie zaczyna się na talerzu, jedzenie może bowiem leczyć. Aby wiedzieć, co nam pomaga, należy więc przyjrzeć się temu, czym się żywimy. Przedstawiamy kilka informacji o probiotykach, najczęściej spotykanych w jogurtach.

Ocena: 3.59/5 (58 ocen)
Z

16
07/13

Niebezpieczne tłuszcze trans

Świadomi konsumenci, czyli ci z was, którzy znają skład produktów spożywczych i czytają informacje na opakowaniach, natknęli się pewnie na określenie „tłuszcze trans”. Przedstawiamy, co kryje za sobą ta nazwa i do czego prowadzi ich spożywanie.

Ocena: 2.5/5 (10 ocen)
Z

16
07/13

Kettlebells, czyli rzeźbienie sylwetki... kulami armatnimi

Dowiedz się, jak możesz spalić tłuszcz, wyrzeźbić mięśnie i zwiększyć siłę dzięki… rosyjskim „kulom armatnim”.

Ocena: 4.49/5 (10 ocen)
Z

15
07/13

Łap porzeczki!

W Polsce trwa sezon letni, w czasie którego możemy jeść świeże krajowe owoce, których nie zobaczymy w sklepach aż do następnego lata. Warto się więc rozsmakować w porzeczkach, bo dobrze działają nie tylko na nasze podniebienie.

Ocena: 4.02/5 (38 ocen)
y

15
07/13

Miód – złociste panaceum

To jeden z najcenniejszych darów natury. Ta słodka przekąska działa jak lek i najlepszy kosmetyk! Mówi się też, że jego częste spożywanie warunkuje długowieczność. Dowiedz się więcej o zdrowotnych właściwościach miodu.

Ocena: 2.76/5 (47 ocen)
t

13
07/13

Jedzmy kaszę!

Kasza, niegdyś nieodłączny element codziennego obiadu, dzisiaj zostaje powoli wypierana przez różnego rodzaju ryże i makarony. Niesłusznie, jest bowiem bardzo zdrowa i sycąca. Poznajmy jej rodzaje i bogate wartości.

Ocena: 2.52/5 (52 ocen)
w
  1 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37 · 38 · 39   Strona 33 z 39