1 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14   Strona 10 z 14

26
07/13

Gra o grilla, czyli jak urozmaicić spotkanie przy grillu

Czas urlopów już dawno się rozpoczął, a wraz z nim sezon grillowy. Większość z nas snuje plany spędzenia wolnego nie tylko na leniuchowaniu, ale także dobrze się bawiąc. Połączeniem tych planów może okazać się... grill.

Ocena: 3.5/5 (2 ocen)
h

26
07/13

Alternatywa dla piwa - cydr

Bądźmy szczerzy – lubimy piwo. Nawet ci, których zniechęcała jego charakterystyczna gorycz, rozsmakowują się w słodszych piwach smakowych. Na tej fali popularności wypłynął też jabłkowy przysmak. Dowiedz się, czym jest cydr.

Ocena: 1.85/5 (8 ocen)
c

25
07/13

Kuchnie świata - pasta tahini

Kochacie masło czekoladowe. Uwielbiacie masło orzechowe. Cenicie masło śmietankowe za to jak potrafi zmienić i pogłębić smak domowych potraw i deserów. A masło sezamowe? Znacie masło sezamowe?

Ocena: 2.49/5 (31 ocen)
i

24
07/13

Kuchnie świata - sos chutney

Uwielbiamy sosy, a w naszych lodówkach znajdziemy słoiki i butelki, w których zamkniętych jest wiele smaków. Keczupy, majonezy czy musztardy są bardzo popularne. Może warto sięgnąć po coś bardziej egzotycznego? Przedstawiamy chutney.

Ocena: 2.35/5 (10 ocen)
h

23
07/13

Zamknij smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!

Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy.

Ocena: 1.92/5 (22 ocen)
c

23
07/13

Makaronowa pizza

Przedstawiamy sposób na bardzo nietypową pizzę.

Ocena: 3/5 (54 ocen)
h

23
07/13

Croque monsieur i croque madame – najsłynniejsze francuskie tosty

Chcesz poczuć klimat francuskiej kawiarenki? Wystaw stolik na balkon lub taras i przygotuj słynne francuskie tosty. Croque monsieur i jego siostra - croque madame czyli „chrupiący pan” i „chrupiąca pani” to symbol tamtejszej kuchni.

Ocena: 2.68/5 (54 ocen)
n

22
07/13

Śniadaniowy koktajl

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Ale co zrobić, jeśli nie mamy ochoty na kanapkę ani gorącą zupę mleczną, a na domowe placuszki nie mamy czasu? Odpowiedź brzmi: śniadaniowy koktajl!

Ocena: 3.07/5 (39 ocen)
a

22
07/13

Jak przyrządzić bakłażana?

Bakłażan to bardzo popularne warzywo w kuchni wielu krajów. Możemy go przygotować na wiele sposobów: smażyć, dusić, grillować, nadziewać i piec, pamiętając jednak o kilku prostych zasadach.

Ocena: 2.22/5 (30 ocen)
u

22
07/13

Kariera świeżego burgera

Popularność i dostępność świeżych burgerów rośnie. Na kulinarnej mapie Polski coraz więcej barów, w których możemy zjeść chwilę wcześniej przygotowane kotlety, w chrupiącej bułce z dodatkiem warzyw i sosem.

Ocena: 2.22/5 (36 ocen)
i

19
07/13

Rodzaje kawy

Minęły już czasy, gdy w kawiarniach zamawiało się kawę rozpuszczalną lub sypaną. Dzisiaj w menu możemy znaleźć całą masę różnych rodzajów kaw. Co te nazwy dokładnie oznaczają?

Ocena: 2.92/5 (11 ocen)
c

16
07/13

Kotlety z cukinii i tuńczyka

Sezon cukiniowy mamy w pełni. Koniecznie musicie przygotować placki z jej wykorzystaniem. Podane z ryżem, pomidorem i kiełkami stanowią pyszny i pełnowartościowy obiad.

Ocena: 2.82/5 (13 ocen)
K

16
07/13

Pomysł na pyszny makaron

Makaron to uniwersalne danie – lubi je prawie każdy, do tego jest szybkie i nie wymaga od nas zbytniego wysiłku. Oto pomysł na spaghetti z sosem pomidorowym i kilkoma dodatkami, które przemienią je w oryginalne, smaczne danie.

Ocena: 2.02/5 (40 ocen)
n

15
07/13

Ciasto francuskie z pomidorami

To świetna alternatywa dla kalorycznych pizz.

Ocena: 4.28/5 (39 ocen)
h

15
07/13

Letnia sałatka z rukoli i pora

Sałatka idealna na wakacyjny wieczór.
 

Ocena: 1.75/5 (4 ocen)
V
  1 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14   Strona 10 z 14