1 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14   Strona 10 z 14

27
07/13

Piekielny sos

Idealny dodatek do pizzy, zapiekanek czy domowych chipsów. Piekielnie ostry, piekielnie dobry!

Ocena: 3.34/5 (45 ocen)
i

26
07/13

Gra o grilla, czyli jak urozmaicić spotkanie przy grillu

Czas urlopów już dawno się rozpoczął, a wraz z nim sezon grillowy. Większość z nas snuje plany spędzenia wolnego nie tylko na leniuchowaniu, ale także dobrze się bawiąc. Połączeniem tych planów może okazać się... grill.

Ocena: 1.01/5 (25 ocen)
a

26
07/13

Alternatywa dla piwa - cydr

Bądźmy szczerzy – lubimy piwo. Nawet ci, których zniechęcała jego charakterystyczna gorycz, rozsmakowują się w słodszych piwach smakowych. Na tej fali popularności wypłynął też jabłkowy przysmak. Dowiedz się, czym jest cydr.

Ocena: 4.27/5 (18 ocen)
n

25
07/13

Kuchnie świata - pasta tahini

Kochacie masło czekoladowe. Uwielbiacie masło orzechowe. Cenicie masło śmietankowe za to jak potrafi zmienić i pogłębić smak domowych potraw i deserów. A masło sezamowe? Znacie masło sezamowe?

Ocena: 3.12/5 (27 ocen)
,

24
07/13

Kuchnie świata - sos chutney

Uwielbiamy sosy, a w naszych lodówkach znajdziemy słoiki i butelki, w których zamkniętych jest wiele smaków. Keczupy, majonezy czy musztardy są bardzo popularne. Może warto sięgnąć po coś bardziej egzotycznego? Przedstawiamy chutney.

Ocena: 3.44/5 (25 ocen)
K

23
07/13

Zamknij smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!

Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy.

Ocena: 1.57/5 (5 ocen)
n

23
07/13

Makaronowa pizza

Przedstawiamy sposób na bardzo nietypową pizzę.

Ocena: 2.08/5 (45 ocen)
K

23
07/13

Croque monsieur i croque madame – najsłynniejsze francuskie tosty

Chcesz poczuć klimat francuskiej kawiarenki? Wystaw stolik na balkon lub taras i przygotuj słynne francuskie tosty. Croque monsieur i jego siostra - croque madame czyli „chrupiący pan” i „chrupiąca pani” to symbol tamtejszej kuchni.

Ocena: 4.43/5 (51 ocen)
a

22
07/13

Śniadaniowy koktajl

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Ale co zrobić, jeśli nie mamy ochoty na kanapkę ani gorącą zupę mleczną, a na domowe placuszki nie mamy czasu? Odpowiedź brzmi: śniadaniowy koktajl!

Ocena: 3.31/5 (27 ocen)
c

22
07/13

Jak przyrządzić bakłażana?

Bakłażan to bardzo popularne warzywo w kuchni wielu krajów. Możemy go przygotować na wiele sposobów: smażyć, dusić, grillować, nadziewać i piec, pamiętając jednak o kilku prostych zasadach.

Ocena: 1.01/5 (42 ocen)
c

22
07/13

Kariera świeżego burgera

Popularność i dostępność świeżych burgerów rośnie. Na kulinarnej mapie Polski coraz więcej barów, w których możemy zjeść chwilę wcześniej przygotowane kotlety, w chrupiącej bułce z dodatkiem warzyw i sosem.

Ocena: 1.51/5 (48 ocen)
a

19
07/13

Rodzaje kawy

Minęły już czasy, gdy w kawiarniach zamawiało się kawę rozpuszczalną lub sypaną. Dzisiaj w menu możemy znaleźć całą masę różnych rodzajów kaw. Co te nazwy dokładnie oznaczają?

Ocena: 1.92/5 (21 ocen)
i

16
07/13

Kotlety z cukinii i tuńczyka

Sezon cukiniowy mamy w pełni. Koniecznie musicie przygotować placki z jej wykorzystaniem. Podane z ryżem, pomidorem i kiełkami stanowią pyszny i pełnowartościowy obiad.

Ocena: 2.35/5 (11 ocen)
V

16
07/13

Pomysł na pyszny makaron

Makaron to uniwersalne danie – lubi je prawie każdy, do tego jest szybkie i nie wymaga od nas zbytniego wysiłku. Oto pomysł na spaghetti z sosem pomidorowym i kilkoma dodatkami, które przemienią je w oryginalne, smaczne danie.

Ocena: 3.27/5 (40 ocen)
a

15
07/13

Ciasto francuskie z pomidorami

To świetna alternatywa dla kalorycznych pizz.

Ocena: 2.67/5 (46 ocen)
i
  1 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14   Strona 10 z 14